Начало »  Халкидики-почивки в студия - собствен транспорт
Халкидики-почивки в студия - собствен транспорт - Алиса Турс
Летни почивки на Халкидики - Лято 2018


Халкидики (на английски Halkidiki, Chalkidiki, на гръцки Χαλκιδική) е полуостров в северна Гърция на брега на Егейско море. Той е вдаден навътре в морето между Орфанския и Солунския залив. В близост се намира град Солун. Общата дължина на бреговата му линия е около 500 км. Има формата на тризъбец, поради което често е определян като „тризъбецът на Посейдон” – Повелителят на моретата.

Трите "ръкава" на Халкидики са: Касандра – първият и най-близкият до Солун; Ситония - средният и Атос (Атон или Света гора) – третият и последен. Полуостровът има предимно планински релеф като най-високата му точка е връх Атон (2039 м), издигащ се над планинската верига на последния ръкав.

В туристическо отношение развитието на полуострова започва в средата на 60-те години на миналия век, за да се превърне днес в един от най-привлекателните и скъпи курорти в северна Гърция. Полуостровът предоставя богати възможности, както за летен туризъм, така и за културен, тъй като на неговата територия се намират изключително интересни и живописни места. Достатъчно е да споменем само Света гора, единствената по рода си Монашеска република с около 20 манастира.


Почивки - Лято 2018 - условия:
- собствен транспорт;
- брой нощувки - 10, а в някои случаи при последните за сезона смени - 7.
Броят не може да се променя;
- периодите са твърдо определени и също не подлежат на промени.