Начало »  « ЕКСКУРЗИИ »  Австрия -екскурзии и оферти за Австрия, Виена »  ПАРИЖ – ВИЕНА - ЗАЛЦБУРГ– икономичен вариант - автобус
Австрия -екскурзии и оферти за Австрия, Виена
ПАРИЖ – ВИЕНА - ЗАЛЦБУРГ– икономичен вариант - автобус

10 Дни/5 Нощувки
Резервация / Запитване  
Дати : цена:
17.08.2018 г. - 26.08.2018 г. 649 лв.
31.08.2018 г. - 09.08.2018 г. 649 лв.

Програма. Разпечатай
   Paris_Vienne_Zalcburg_ikonomichna-R_17.docx


Екскурзия до ФРАНЦИЯ и АВСТРИЯ с посещение на:


ПАРИЖ, ВИЕНА и ЗАЛЦБУРГ


ИКОНОМИЧЕН ВАРИАНТ


10 дни / 5 нощувки / 5 закуски


Автобус


1 ден:  София – Виена

18.30 ч. отпътуване от хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят; 22.00 ч – отпътуване от София, от автогара “София”, сектор Паркинг. Качването в автобуса започва в 21.30 ч. Нощен преход до Виена по маршрут София – Белград – Будапеща – Виена.


2 ден: Виена

Пристигане във Виена привечер. Настаняване в хотела (периферен хотел). Нощувка.

 

3 ден: Виена – Реймс - Париж

Закуска. Начало на панорамната обиколка на Виена с местен екскурзовод: двореца Белведере, Ринга - двореца Хофбург, паметника на Мария-Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, Пратера; пешеходна разходка из старата част на Виена: Хофбурга, колоната на Чумата, катедралата „Свети Стефан”, градския парк със статуята на Йохан Щраус. След обяд - свободно време. Вечерта отпътуване от Виена за Париж. Нощен преход.


4 ден:  Реймс - Париж

Сутринта престой в Реймс. Разглеждане на катедралата „Нотр-Дам-дe-Реймс”, в която са коронясвани френските крале. Около 15.00 ч. пристигане в Париж и настаняване в хотела. Нощувка.


5 ден:   Париж

Закуска. Целодневна програма за разглеждане главните забележителности на Париж с автобус и екскурзовод: острова Сен-Луи, острова Сите, катедралата “Нотр-Дам-де-Пари”, Лувъра (отвън), парка Тюйлри, пл. "Конкорд", Латинския квартал, новия квартал “Дефанс”. Панорамна обиколка на Париж с автобус (Инвалидите, Монпарнас, бул. „Сен Мишел”, Сите, пл. „Вандом”, Опера Гарние, пл. „Конкорд”, „Шан-з-Елизе”). Програмата е целодневна. Нощувка.


 6 ден: Париж

Закуска. Възможност за качване на Айфеловата кула. Посещение на двореца Версай. Разглеждане на квартала Монмартър (базиликата „Сакре Кьор”, площада на художниците). Нощувка.


 7 ден:  Париж - Мюнхен

Закуска. Освобождаване на хотела. Свободен ден. Възможност за самостоятелно посещение на музеи (музея Лувър, музея Орсе), Евродисни и пр. Вечерта - възможност за разходка с корабче по Сена (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията). Вечерта отпътуване от Париж  по маршрут Реймс - Мец -Щутгарт - Мюнхен. Нощен преход.


8 ден: Мюнхен - Залцбург

Сутринта пристигане в Мюнхен. Разглеждане забележителностите на града: “Карлплац”, „Фрауенкирхе”, “Марианплац”. Продължаване към Залцбург. Пристигане, настаняване в хотела. Нощувка.


9 ден: Залцбург- България

Закуска. Разглеждане на Залцбург: “Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, църквата “Св.Петър”, гробището „Св.Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденплац”, “Моцартплац”, градините на замъка Мирабел. Възможност за посещение на замъка Хьоензалцбург. Следобед или привечер отпътуване за България. Нощен преход по маршрут Залцбург - Любляна - Загреб - Белград - София.

10 ден: България

Следобед или привечер пристигане Централна автогара в Софя.


 

Дати на пътуване и пакетна цена на турист:

 

17.08.2018 - 26.08.2018 - 649 лв. - легло в двойна стая;
31.08.2018 - 09.09.2018 - 649 лв. - легло в двойна стая;
цена за индивидуална стая:  649 лв.

 


Пакетната цена включва:

- 5 нощувки със закуски в хотели 2 и 3*, от които: 1 – във Виена; 1 - в Залцбург или околности

3 - в Париж – Хотелът в Париж е периферно разположен от веригата Formule 1.

- туристически транспорт – автобус 3*;  богата екскурзоводска програма в Париж, Виена, Мюнхен, Залцбург; водач от фирмата-организатор.

 

Намаления:

Цена за деца до 18 г. в стая с 2 ма възрастни - 469 лв.

Цена за деца до 18 г. в стая с 1 възрастен – 575 лв.Забележка: Тъй като хотелите от веригата Formule 1 не разполагат с четворни стаи, семейства с 2 деца (двама възрастни + две деца) при икономичния вариант могат да бъдат настанявани само в 2 двойни стаи и следователно за децата се плаща по цената за дете с един възрастен. При конфигурация двама възрастни + едно дете, за детето се плаща по цена за дете с двама възрастни.

 

Доплащане:

Доплащане за индивидуална стая – 190 лв.

Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 375 лв.

Доплащане за медицинска застраховка - по 2.00 лв. на човек на ден (няма намаление за деца).


Медицинската застраховка е за акутни заболявания. Тя е с доплащане и е на стойност 2,00 лв. на човек на ден и полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс. Застраховките се издават от ЗД „ЕВРОИНС” АД  или от ЗАД „БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” АД, или от „АВП П&С С.А. клон България КЧТ” с адрес София , бул. „Христофор Колумб” 80, ет.6, тел. 02 995 1843. При автобусните екскурзии, застраховката е групова и полицата се съхранява от водача на групата. При настъпване на застрахователно събитие, застрахованият е длъжен да изиска полицата от водача, в случай че последната не е у него, и да уведоми по телефона в необходимия срок асистанс компанията и/или застрахователя за настъпилото събитие. Телефонните номера на асистанс компанията и застрахователя са изписани в полицата.

Туроператорът  предлага срещу доплащане, застраховка „Отмяна на пътуване”. При желание от страна на Портребителя да сключи такава застраховка, той трябва да го заяви при записването си.

Застраховка съгласно чл. 97 от Закона за Туризма -застрахователна полица   065 0000131, сключен със ЗД „ЕВРОИНС”АД с тел. 0700 17 241 и адрес : София , бул.”Христофор Колумб” № 43.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта, или валиден задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваната дестинация; за лица под 18 години, пътуващи с един, или без родители – нотариално заверено пълномощно – оригинал + 1 бр. фотокопие.

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване.


 

Условия за резервации, анулации, плащания..

Минимален брой туристи : 38-40 плащащи туристи.

Уведомление за несъбран минимум не по-късно от 7 дена преди датата на отпътуване.

Местата в автобуса се определят по реда на записването.

Начин на записване и срок за доплащане: депозит в размер на 30% . Пълната сума за екскурзията трябва да се плати най-късно до 14 дена преди началото на екскурзията.

Анулации и неустойки:

- При отказ до 1 месец от датата на отпътуването  се  удържат неустойки в размер на 20% от цената плюс направените до момента разходи за резервации и други плащания;

- При отказ от  29 до 15 дни преди датата на отпътуването се удържат 30 % от цената на организираното пътуване.

- При отказ 14 до 10 дни от датата на пътуването се удържат 70 % от  цената на организираното пътуване.

- При отказ от 9 до 3 дни от датата на отпътуването се удържат 80 % цялата сума.

- Под 3 дни преди датата на пътуване се удържа цялата сума.

Необходими документи: Лична карта или валиден задграничен паспорт. Няма визови и други специфични санитарни изисквания.

Важно: Пътуващите на възраст до 18 години трябва да представят писмено родителско съгласие от двамата си родители или от непътуващия родител, заверено нотариално (оригинал и 1 копие), че родителите им са съгласни те да пътуват в чужбина сами, като се посочи, кой ще отговаря за тях.

 

Фирмата си запазва правото за промени в последователността изпълнението на услугите по програмата и за промени в цената, ако междувременно настъпи значително поскъпване на горивото или услугите.

 

При пътуване в чужбина Ви препоръчаме да си направите застраховка ''Отмяна на пътуване'' , за да ви се покрият неустойките в случай на невъзможност да тръгнете по здравословни или форсамажорни причини.

За подробности може да свържете с нас.