Начало »  « Еднодневни екскурзии »  Еднодневни - България »  ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ – ОГНЯНОВО – КАВАЛА - двудневна екскурзия
СПА-ОГНЯНОВО – КАВАЛА - двудневна екскурзия - Алиса Турс
ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ – ОГНЯНОВО – КАВАЛА - двудневна екскурзия

2 Дни/1 Нощувки
Резервация / Запитване  
Дати : цена:
20.05.2017 г. - 21.05.2017 г. 125 лв.
02.09.2017 г. - 03.09.2017 г. 125 лв.
22.09.2017 г. - 23.09.2017 г. 125 лв.
14.10.2017 г. - 15.10.2017 г. 125 лв.

Програма. Разпечатай
   Ognianovo_Kavala_17.docДвудневна екскурзия до

 

РАЙСКИ КЪТЧЕТА С  КРАСИВИ ПЛАНИНИ,  

 

ТОПЛИ МИНЕРАЛНИ ИЗВОРИ И ПОЛЪХ ОТ БЯЛО МОРЕ !!!

 

(2 дни / 1 нощувка/ 1 закуска)

 

Дата на пътуване: 20.05. – 21.05;  02.09 - 03.09;  22.09 - 23.09; 14.10 - 15.10.2017

 

 

 

1 ден:  София – Гоце Делчев – Делчево - Огняново

Отпътуване от София  в 07.00 ч., пл.Ал.Невски. Пътуване по маршрут : София Гоце Делчев - Огняново.

Разходка в Гоце Делчев – древен град, основан от император Траян, обгърнат от величествените възвишения на Пирин планина, разпрострял се по двата бряга на Неврокопска река, с паметника на Гоце Делчев, архитектурния комплекс на Рифат Бей, ансамбъла от следосвобожденски сгради в центъра на града, църквата «Св.Архангел Михаил» - най-старата църква в града - от 1811 год, с 109 икони с високо художествена стойност и ценни стенописи, малките занаятчийски работилници... Продължаваме към с. Делчево, красиво и живописно разположено до Гоце Делчев. Селището е обявено за архитектурен резерват, в чийто център се издига прекрасният храм « Успение Богородично» /1838 год./, със своите 28 амфитеатрално разположени автентични къщи на стари фамилии и тесни, покрити с калдаръм улички. Свободно време за обяд. Отпътуване за Огняново  Раят, с топлите, минерални води” – живописен балнеоложки курорт, разположен на десния бряг на река Канина, в подножието на родопския рид „Дъбраш”. Селището е невероятно съчетание от прекрасен климат, живописни гледки и лековити , топли минерални води, бликащи от 24 термални извора. Настаняване в хотел. Вечерта – по желание – вечеря с музика и танци в ресторанта на хотела, а след това и дискотека в нощния клуб с изключителен дизайн.   Нощувка.

 

2 ден: Огняново – Кавала - София

Закуска. Отпътуване за Кавала през ГКПП : „Илинден” - „Екзохи”.  Пристигане в Кавала – «Перлата на Егейско море ». Разходка из Старият град «Панагия» /емблема на града/, с калдаръмени тихи улички и уютни кафенета, с прекрасни фасади на къщи и спиращи дъха гледки към Бяло море и красивия залив, на който е разположен вторият по големина град в Северна Гърция, точно срещу очертаващия се примамливо в далечината остров Тасос. Изкачвайки се към Крепостта над града, ще спрем до сградата на Имарета /приют за бедни/ -днес, 4* хотел, ще видим родната къща и статуята на Мехмед Али, ще се насладим на Акведукта „Камарес”, дело на Сюлейман Великолепни, състоящ се от 60 арки с различни размери, ще надникнем и в двора на църквата „Панагия” и така неусетно ще се отзовем пред портите на Крепостта, която бихте могли да разгледате срещу входна такса. Спускайки се обратно към крайбрежната улица на града, с пристана и залива, осеян с рибарски лодки и яхти, ще спрем в „приказно” магазинче за сувенири. Свободно време за разходка, снимки на крайбрежната улица, отрупана с палми и портокалови дръвчета, както и време за обяд в някоя от крайбрежните таверни, примамващи гостите на града с вкусни рибни блюда, ароматна гръцка кухня и „узо на кристали”...Отпътуване за България. Пристигане в София – вечер.

 

 

Пакетна цена на турист:  120 лв.


Пакетната цена включва: 1 нощувка със закуска в Огняново – хотел 3*, с ползване на минерален басейн, сауна, парна баня и джакузи; транспорт – автобус; разходка в Гоце Делчев; посещение на с. Делчево, пешеходен тур из Кавала; екскурзоводско обслужване; медицинска застраховка

 

Пакетната цена НЕ включва:

-входни такси на посещаваните обекти :

Крепостта в Кавала – 3 Евро ;

 


Необходими документи :  лична карта / валиден задграничен паспорт.

За деца до 18 год. – нотариално заверена декларация от родителя /- ите  /оригинал и ксерокопие/


Срок и начин на плащане: 50% от сумата - при записване, останалата част - не по-късно от 10 дни преди 

датата на пътуването;

Красивите стари къщи на Делчово....в една красива есен.....