Начало »  « ЛЮБОПИТНО »  Недоволни туристи и техните истории
Недоволни туристи и техните истории - Алиса Турс
Недоволни туристи и техните истории

0 Дни/0 Нощувки
Резервация / Запитване  
Дати : цена:
0


  
 

 

Гостът винаги е прав?

Вестник "Ди Велт" публикува своеобразна класация на най-абсурдните оплаквания:

В берлинския хотел "Астория" един гост се оплаква от ремонт в хотела. Но неговият проблем са не шумът и вдиганият прах, а... амортизацията на обувките му, по чиито подметки се виждали драскотини. При това засегнатите от ремонта места в хотела са били преградени.

Друг гост на същия хотел пък вижда повод за оплакване в това, че на закуска имало само чай в пакетчета, но не и чай в кутия. На въпроса какъв точно сорт чай би желал гостът отговаря, че нямал никаква представа, тъй като бил страстен консуматор на кафе. На него просто му направило впечатление, че в хотела имало само чай в пакетчета.

 

Поводи за яд - колкото щеш - Безсънни нощи и голи дървета

Абсурдно е и оплакването на гост в хотел "Пост Виктория" в Южен Тирол, който се помещава в две исторически сгради от 1062 и 1160 година. След първата нощ в хотела мъжът се оплакал, че неговият четириног любимец не могъл да спи. Но не поради необичайните звуци на старинния дървен материал, а поради прекалено твърдия под, причинил безсънна нощ на животинчето, въпреки специалното кучешко одеалце.

В класацията на най-смайващите оплаквания влиза и "забележката" на дама, която поискала да анулира резервацията си в изискан хотел в Залцбург с обосновката, че се чувствала излъгана. Измамата се състояла в това, че в градината на хотела нямало цветя и че сияещото в розово черешово дърво, което се виждало на сайта на хотела, не цъфтяло. На това място трябва да уточним, че въпросната дама резервирала стая в хотела в началото на януари.

 

Техниката не им е сила...

Интернетната репрезентация на същия хотел довела до странно объркване и друга една дама. Тази госпожа пък се почувствала подлъгана от описанието на пътя. Хотелът се намира на километър и двеста метра от старата част на Залцбург - разстояние, което е обозначено на интернет-страницата със съответния мащаб. Дамата обаче решила, че двата сантиметра разстояние между хотела и старата част на града, както е на пътната скица, са действителното разстояние. Тя била крайно разлютена, когато осъзнала, че трябва да върви пеша цели 1.200 метра.

И накрая една наистина "трогателна" жалба: Минути след като получава ключа от резервираната стая в хотел на мюнхенското летище, една стюардеса се оплаква на рецепцията, че микровълновата печка в стаята й не функционира. Първоначално служителката остава като гръмната, тъй като изобщо не знае за наличието на микровълнова печка във въпросната хотелска стая. И такава действително няма. Стюардесата просто пъхнала една замразена пица в намиращия се в стаята сейф...

 

Препечатано то http://www.dw.de/ Дойче велеНай-смешните и абсурдни оплаквания от туристи, предявени пред техните туристически агенции, извадени  от книги за „Похвали и оплаквания”  на авиокомпании,  круизни и туристически компании.

 

„Никой не ни каза, че в морето има риба. Децата се стресираха.”

 

"На плажа има много пясък”.

 

„Топлесът  на плажа трябва да бъда забранен. Почивката ми бе срината, тъй като съпругът ми прекарваше цялото си време, гледайки другите жени.”

 

Жена, пътувала на Средиземноморски круиз се оплаква от шума на морето, казвайки, че кабините „следва да бъдат по-добре шумоизолирани  от звуците на морето.”

 

„Местните жени бяха толкова красиви….; това ме караше  да се чувствам депримирана.

 

„Нямаше никакъв надпис, който да предупреждава, че хората, имащи страх от височина, не бива да се качват на въздушен балон.”

 

„Уличните табели не бяха на английски. Не мога да разбера как човек може да се ориентира.”

 

„Животните в зоопарка изглеждаха много тъжни и децата се разплакаха. Не могат ли малко да ги приучат да се усмихват?”

 

„На плажа имаше много дебели хора. Беше грозно.”

 

„Не можахме да се насладим особено на пътуването, тъй като нашият екскурзовод беше много грозен. Не може да се очаква, че човек ще се възхищава от красивите пейзажи, когато срещу него стои такъв грозник.”