Начало »  « ПРАЗНИЦИ 2018 »  3-ти Март »  3-ти март в Сърбия – Алексинац – в хотел Bosphorus 4*, Ниш и Белград
3-ти март в Сърбия – Алексинац – в хотел Bosphorus 4*, Ниш и Белград - Алиса Турс
3-ти март в Сърбия – Алексинац – в хотел Bosphorus 4*, Ниш и Белград

2 Дни/1 Нощувки
Резервация / Запитване  
Дати : цена:
03.03.2017 г. - 04.03.2017 г. 175 лв.

Програма. Разпечатай
   aleksinac-3-ti-mart-17.docx


3-ти март в Сърбия – Алексинац – в хотел  Bosphorus 4*, Ниш и Белград

 

На Националния Празник  - уикенд

 

в НИШ и БЕЛГРАД

 

 (2 дни / 1 нощувка, 1 закуска и тържествена вечеря)

 

 

 

Дати на пътуване: 03.03. – 04.03; 2017 г.

 

Акценти по програмата:   Алексинац е малко и приятно градче, разположено на 36 км от Ниш и на около 190 км от София. Пътува се лесно и бързо, тъй като е по магистралата София – Белград и в този смисъл е напълно подходящо за кратко пътуване. Като част от програмата са посещенията на живописния Суковски манастир и градовете Ниш и столицата Белград, което дава възможност да съчетаем приятното пътуване с евентуалното практично пазаруване….

Хотел „Босфор” - едно от главните преимущества на програмата: нов хотел, открит 2015 г., модерно и изискано обзаведен, отговарящ на условията на категорията си – 4 звезди, предлагащ удоволствието от услугите в СПА центъра, както и всички удобства, съответстващи на категорията му: просторен ресторант с чудесна зала за танци и веселие, ресторант за закуски, кафе бар и т.н.

Един хотел, който издържа проверката на НОВОГОДИШНИЯ КУПОН. Заповядайте и се насладете на приятното прекарване!

 

 

1 ден: София – Пирот - Алексинац

Отпътуване в 08.30 от София, пл. „Александър Невски”. Пътуване по магистралата София - Белград. Попътно разглеждане на Суковския манастир; продължаване на  Ниш – най-големият град в Източна Сърбия. Разходка в централната част на града: старинната крепост, мостът над р. Нишава и кейовете край нея, университета – най-красивата сграда, площада на „Освободителите” и неговия паметник. Свободно време за разходка в пешеходната зона, за чаша кафе или обяд. Продължаване за Алексинац – градче, разположено край р. Южна Морава; пристигане и настаняване в хотела. Време за почивка и възможност за ползване на СПА услугите (срещу заплащане на място) на хотела, или пък разходка до центъра на градчето. Около 20 ч. – начало на тържествената вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

 

2 де:  Алексинац – Белград – София

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за столицата на Сърбия – Белград в 09.00 ч. Разходка – автобусна и пешеходна, в Белград: площад „Теразие”, Националния  театър, Стария  и  Новия  съд , „ Площада  на  републиката”, Националното събрание, Националния   музей,  крепостта  Калемегдан –  един  от символите  на  Белград  с парка, разположен  на десния бряг  на  река  Сава, там  където  реката  се  влива   в  река  Дунав.  По  желание  разходка  с  корабче  по  Сава  и  Дунав. Свободно време за разходка в пешеходната зона, за чаша кафе или обяд. Около 16.30 – 17 ч. отпътуване за България. Пристигане в София, пл. „Ал.Невски“ около полунощ.

 

 

Пакетна цена на турист:

-          Легло  в двойна/ тройна стая - 175 лв.

-          Единична стая - 189 лв.


Пакетната цена включва:

Транспорт с лицензиран автобус;

1 нощувка със закуска и празнична вечеря в хотел Bosphorus 4* http://www.bosphorushotel.rs;

1 тържествена гала вечеря в ресторанта на хотела;

Посещение на Суковски манастир;

Разходка в Ниш и Белград;

Водач-екскурзовод по време на цялото пътуване;

застраховка Помощ при пътуване в чужбина 2000 евро.

 

Цената НЕ включва:

Лични разходи; входни такси; разходка с корабче по Дунав и Сава;

 

Начин на плащане: 50 % от цената при подписване на Договора за пътуване;

доплащане  - 10 дни преди датата на отпътуване.

Паспортен и визов режим: лична карта или валиден задграничен паспорт;

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването

Минимален брой туристи: 35 туриста.

Туроператор Алиса Турс ООД е застрахован съгласно Закона за Туризма в застрахователна компания „Групама Застраховане ЕАД, със застрахователна полица № 7500160000576 от 01.01.2017, валидна до 31.12.2017 г.

 

Полезна информация:

Валутен курс: 1 евро = 120 сръбски динара;

Часово време: България 12 ч.; Сърбия 11 ч.

Ниш - Ниш е идеална дестинация за уикенд по съседски. Ако попаднете някой ден в Ниш, то непременно трябва да видите  четирите най-големи забележителности там.

Нишката крепост - Построена е през 18 век и се намира на десния бряг на река Нишава, в центъра на Ниш. Крепостта има четири големи порти – Стамбул, Белград, Видин и Великата порта. Докато се разхождате из крепостта, може да хапнете в някой от ресторантите.

Подземната търговска улица - тази улица е разположена под главната улица в Ниш. Десетки магазинчета, кафенета и ресторантчета, са наредени едно до друго под нивото на улицата.