Начало »  « ПРАЗНИЦИ 2017 »  Пирот-Кулинарен фестивал »  Екскурзия до Пирот и Суковски манастир – фестивал „Пеглана кобасица” - 20 лв.
Пирот - фестивал на колбаса - еднодневна екскурзия, януари - Алиса Турс
Екскурзия до Пирот и Суковски манастир – фестивал „Пеглана кобасица” - 20 лв.

1 Дни/0 Нощувки
Резервация / Запитване  
Дати : цена:
28.01.2017 г. 20 лв.

Фестивал на PEGLANA KOBASICA (пеглана кобасица)

 

 Разгледайте Пирот и


опитайте избилието от колбаси, приготвени с вкус от 


отбрани меса и ароматни подправки...

 


 

 
Какво представлява Peglena Kobasica, или т. нар. „Колбас на колбасите”, „Кралицата на колбасите”, или пък "пиротската виагра”:Това е вид колбас, произвеждан в цяла Сърбия, но най-големите му майстори са пиротчани и по тази причина именно в Пирот, където са и най-благоприятните климатични условия за производството му,  се провежда ежегодно Фестивалът на Peglena Kobasica – кулинарното изкушение на годината, с което име стана известен този фестивал.Този специалитет се произвежда от най-висококачествено, прецизно подбрано месо, съчетано с множество разнообразни ароматни и пикантни подправки.

Но за повече информация и за да се убедите сами във вкуса на този специалитет

ние ви очакваме на нашата екскурзия!

 

 

Дати на пътуване:  28.01. 2017 г.

 

Програма: 

 

Отпътуване в 07.30 ч от пл. храм-паметник „Александър Невски” по маршрут: София - Калотина – Цариброд  – Суково – Пирот (ок. 90 км). Преминаване през ГКПП Калотина / Градина; кратка спирка за чаша кафе. Продължаване по маршрута:  попътно посещение и разглеждане на Суковския манастир „Успение Богородично”, живописно разположен на десния бряг на р. Ерма, изографисан в началото на 19 век от представители на Самоковската художествена школа. Възможност да опитаме и си закупим кашкавал, сирене, мед, орехов ликьор или пък  „траварица”, т.е. билкова ракия -  и всичко това собствено производство на монасите. Изборът е голям, но каквото и да вземем, ще искаме отново  да дойдем…

Продължаване за Пирот (ок. 40 хил.ж.),  някогашният български град е разположен на р. Нишава, в Югоизточна Сърбия. Името му  се среща в исторически извори още през 2 в. след Христа. Разходка и разглеждане на Пирот и при желание отиване до най-туристическата му забележителност - калето с кулата, намиращи се в края на града. Приятната атмосферата на градчето,  връща посетителите му в други времена,  когато е бил център за производство на килими (17-18в.), филиал на Чипровската килимарска манифактура, съхранил това производство и до днес. Но това, което днес най-много привлича българските туристи, е вкусната и истинска храна. На пазара може да се намери всичко чудесни млечни произведения, които вече свикнахме да наричаме „био”, великолепни домашни туршии, вина и ракии, месни деликатесни продукти, домашно производство.

Посещение на Изложението на Пеглена Кобасица, зала, намираща се в близост до най-старата и атрактивна част на града. Тук – вън и вътре,  сред много музика, веселие и шумотевица, са разположени подходящо аранжирани щандове, на които се предлага прочутата Пеглена кобасица (аналог до някаква степен на нашата луканка), великолепен кашкавал, домашна дюлева ракия, вино и много други съблазнителни, домашно произведени вкусотии….

Отпътуване от Пирот за София около 16.30-17.00 ч. Пристигане в София. Край на програмата.

 

Пакетна цена на турист: 20 лв.


Пакетната цената включва:

транспорт с туристически автобус категория 2/ 3 звезди;

медицинска застраховка;

екскурзоводско обслужване.

 

Пакетна цена НЕ включва:

-       Вход за изложението – около 400 динара

заявява се предварително в офиса, при сключване на договора, тъй като броят на билетите, даващи право за посещение на Изложението е ограничен;

 

 

Валута:1EUR= 93,60 RSD (динари).

              1лв= 50 RSD (динари).

 

Условия за  резервации, анулации, заплащане:

Начин на резервиране и разплащане:

-       На място, в офиса на агенцията, където ще подпишете Договор за организирано пътуване (ДОП) и ще извършите разаплащането в брой;

-       По кореспондентски път като ни изпратите трите имена на латиница (както са изписани по лична карта) и ЕГН на пътуващите.  Ние също по кореспондентски път ще ви изпратим ДОП и проформа фактура, за да извършите плащането по банков път.

-       По телефона – резервираното  от вас място се пази 24 часа. През това време следва да потвърдите резервацията си и разплащането по нея  на място в офиса или по кореспондентски път; в противен случай резервацията ви се анулира;

Срокове за плащане: при сключване на Договора  30 % от стойността; 3 дни преди пътуването- окончателно разплащане.

Минимален брой за реализиране на пътуването: 30 туриста.

Краен срок за уведомяване на клиентите, че пътуването се отменя поради ненабиране на необходимия мининмум туристи 3 дни.