Начало »  « Еднодневни екскурзии »  Уикенди в чужбина »  Белград, Ниш и Алексинац – уикенд в Сърбия
Уикенд в Сърбия - Белград и Ниш - екскурзии с Алиса Турс
Белград, Ниш и Алексинац – уикенд в Сърбия

2 Дни/1 Нощувки
Резервация / Запитване  
Дати : цена:
29.04.2017 г. - 30.04.2017 г. 149 лв.
27.05.2017 г. - 28.05.2017 г. 149 лв.
24.06.2017 г. - 25.06.2017 г. 149 лв.
22.09.2017 г. - 30.09.2017 г. 149 лв.

Програма. Разпечатай
   aleksinac-Beograd_week-17.docx


Нощувка в 4-звезден хотел в гр. Алексинац,

 

Посещение на  НИШ и БЕЛГРАД

 

 (2 дни / 1 нощувка, 1 закуска и тържествена вечеря)
 Дати на пътуване:  29.04; 27.05; 24.06; 22.09 2017 г.

 

Акценти по програмата:   Алексинац е малко и приятно градче, разположено на 36 км от Ниш и на около 190 км от София. Пътува се лесно и бързо, тъй като е по магистралата София – Белград и в този смисъл е напълно подходящо за кратко пътуване. Като част от програмата са посещенията на живописния Суковски манастир и градовете Ниш и столицата Белград, което дава възможност да съчетаем приятното пътуване с евентуалното практично пазаруване….

Хотел „Босфор” - едно от главните преимущества на програмата: нов хотел, открит 2015 г., модерно и изискано обзаведен, отговарящ на условията на категорията си – 4 звезди, предлагащ удоволствието от услугите в СПА центъра, както и всички удобства, съответстващи на категорията му: просторен ресторант с чудесна зала за танци и веселие, ресторант за закуски, кафе бар и т.н.

Един хотел, който издържа проверката на НОВОГОДИШНИЯ КУПОН. Заповядайте и се насладете на приятното прекарване!

 

 

1 ден: София – Пирот - Алексинац

Отпътуване в 08.30 от София, пл. „Александър Невски”. Пътуване по магистралата София - Белград. Попътно разглеждане на Суковския манастир; продължаване на  Ниш – най-големият град в Източна Сърбия. Разходка в централната част на града: старинната крепост, мостът над р. Нишава и кейовете край нея, университета – най-красивата сграда, площада на „Освободителите” и неговия паметник. Свободно време за разходка в пешеходната зона, за чаша кафе или обяд. Продължаване за Алексинац – градче, разположено край р. Южна Морава; пристигане и настаняване в хотела. Време за почивка и възможност за ползване на СПА услугите (срещу заплащане на място) на хотела, или пък разходка до центъра на градчето. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

 

2 де:  Алексинац – Белград – София

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за столицата на Сърбия – Белград в 09.00 ч. Разходка – автобусна и пешеходна, в Белград: площад „Теразие”, Националния  театър, Стария  и  Новия  съд , „ Площада  на  републиката”, Националното събрание, Националния   музей,  крепостта  Калемегдан –  един  от символите  на  Белград  с парка, разположен  на десния бряг  на  река  Сава, там  където  реката  се  влива   в  река  Дунав.  По  желание  разходка  с  корабче  по  Сава  и  Дунав. Свободно време за разходка в пешеходната зона, за чаша кафе или обяд. Около 16.30 – 17 ч. отпътуване за България. Пристигане в София, пл. „Ал.Невски“ около полунощ.

 

Пакетна цена на турист:

-          Легло  в двойна/ тройна стая - 149 лв.

-          Единична стая - 165 лв.


Пакетната цена включва:

- Транспорт с лицензиран автобус;
- 1 нощувка със закуска в хотел Bosphorus 4* http://www.bosphorushotel.rs;
- 1 вечеря в ресторанта на хотела;

- Посещение на Суковски манастир;

-
Разходка в Ниш и Белград;
-
Водач-екскурзовод по време на цялото пътуване;
застраховка Помощ при пътуване в чужбина 2000 евро.

 

Цената НЕ включва:

Лични разходи; входни такси; разходка с корабче по Дунав и Сава;

 

Начин на плащане: 50 % от цената при подписване на Договора за пътуване;

доплащане  - 10 дни преди датата на отпътуване.

Паспортен и визов режим: лична карта или валиден задграничен паспорт;

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването

Минимален брой туристи: 35 туриста.

Туроператор Алиса Турс ООД е застрахован съгласно Закона за Туризма в застрахователна компания „Групама Застраховане ЕАД, със застрахователна полица № 7500160000576 от 01.01.2017, валидна до 31.12.2017 г.Полезна информация:

Валутен курс: 1 евро = 120 сръбски динара;

Часово време: България 12 ч.; Сърбия 11 ч.

Ниш - Ниш е идеална дестинация за уикенд по съседски. Ако попаднете някой ден в Ниш, то непременно трябва да видите  четирите най-големи забележителности там.

Нишката крепост - Построена е през 18 век и се намира на десния бряг на река Нишава, в центъра на Ниш. Крепостта има четири големи порти – Стамбул, Белград, Видин и Великата порта. Докато се разхождате из крепостта, може да хапнете в някой от ресторантите.

Подземната търговска улица - тази улица е разположена под главната улица в Ниш. Десетки магазинчета, кафенета и ресторантчета, са наредени едно до друго под нивото на улицата.